Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri coniac
  • sare si piper dupa gust
  • 500 gr ficat viel
  • 1 l lapte
  • 2 cani apa

Mod de preparare

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul.

Spalam rosia.

Curatam morcovul. Il spalam si apoi il dam pe razatoarea mica.

Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem ulei in tigaie si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa se caleasca. Taiem rosia cubulete mici. Adaugam morcovul ras si rosia si lasam 2-3 minute. Stingem cu coniac, apoi adaugam apa si ficatul (pe care l-am spalat dupa ce l-am scos din lapte) si lasam sa fiarba bine.

Aceasta tocanita se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise