Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • lapte
  • 2 lg de faina
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • patrunjel verde
  • faina de malai
  • apa

Mod de preparare

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa ca sa se fiarba, peste care punem ciupercile taiate, adaugam sare si piper, amestecam si mai adaugam o cana de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba pana scade apa, daca nu sunt fierte inca ciupercile mai adaugam apa peste si le mai lasam sa fiarba, spre sfarsit am adaugat laptele, am lasat sa fiarba , iar intre timp din 2lg de faina am facut o ingroseala care am pus-o peste tocanita,am mai pus sare si piper dupa gust si am mai alsat sa dea un clocot.

Am stins focul si am adaugat patrunjelul verde.

Mamaliguta am preparat-o astfel:

-intr-o cratita am pus putina apa, sare si cand a inceput sa dea in clocot, am turnat faina de malai in ploaie si am amestecat continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Eu am servit tocanita cu mamaliguta, e foarte gustoasa!

Pofta Buna

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise