Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina de casa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2-3 catei usturoi
  • o cana orez
  • 1 varf cutit turmenic
  • 1 varf cutit boia iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.

Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .

Intre timp facem orezul ca si aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/pilaf-de-orez-simplu-de-tot.html

Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise