Tocanita de iepure-n cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 iepure taiat bucati
  • - 3-4 morcovi
  • - 1 radacina telina
  • - 4 catei de usturoi
  • - 1 ceapa
  • - o legatura patrunjel
  • - ulei de masline
  • - 1 pahar sos de rosii
  • - 1 pahar vin alb
  • - cateva cuisoare
  • - 2-3 foi dafin
  • - sare de mare
  • - piper

Mod de preparare

Imi place carnea de iepure pentru ca este foarte frageda, iar in combinatie cu anumite legume si condimente capata un gust aparte. Nu gatesc in mod constant carne de iepure, insa din cand in cand ne mai rasfatam cu ceva nou.

Reteta care urmeaza este una clasica de tocanita la cuptor, iar daca puteti face rost de vanat este cu atat mai buna.

Asezati iepurele intr-o oala, adaugati peste el ulei de masline, apoi ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.

Adaugati apoi morcovii si telina date prin razatoarea mare, foile de dafin, cuisoarele, patrunjelul tocat, sarea de mare si piperul. Un pahar de vin rosu este numai bun in aceasta combinatie. Puteti capacul la oala si introduceti la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru o ora. In loc de cuisoare puteti folosi si o steluta de anason. Acestea ii vor conferi o aroma deosebita.

Dupa o ora scoateti oala si adugati si sosul de rosii ori rosiile tocate marunt.

Dupa 45 de minute tocanita este gata! Aceasta se va completa perfect cu putina mamaliguta alaturi.

Gasiti multe alte retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise