Tocanita de vitel

Reteta de tocaniota de vitel. Cum se face acasa reteta de tocanoita de vitel.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 3-4 cartofi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • sare si pier dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Incingem uleiul intr-o cratita si rumenim carnea taiata bucatele. Eu am taiat carne in bucati nu foarte mari, astfel timpul de gatit este mai mic. Adaugam cepele tocate grosier, morcovul taiat rondele groase si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu cele doua tipuri de boia, bulionul de rosii, cimbrul, saram si piperam dupa gust. Mai lasam cateva minute la gatit. Adaugam apa fierbinte cat sa acopere bine carnea, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic.

Probam carnea si, daca este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi si usturoiul trecut prin presa sau tocat fin.

Continuam fierberea pana cand sunt moi si cartofii. Daca lichidul scade foarte mult, mai adaugati putina apa fiarta.

Stingem focul si presaram patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise