Tocanita sudista de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui;
  • 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben);
  • 5 cepe mari;
  • o capatana de usturoi;
  • patrunjel verde;
  • 5-6 rosii mari
  • ulei;
  • sare;
  • piper, dupa gust

Mod de preparare

Se portioneaza puiul si se caleste in ulei, pe toate partile.Apoi se scot bucatile de pui pe o farfurie.Se taie ceapa pestisori si se caleste in acelasi ulei, presarand putina sare.Se adauga si ardeii, taiati feliute si se calesc aprox. 10 minute, apoi se pun din nou bucatile de carne. Rosiile se curata de pielite, se taie felii si se adauga in cratita.Se pune si o cana mica de apa.Se acopera cratita si se da la foc mic, amestecand din cand in cand.Cand este fiarta carnea, se adauga usturoiul pisat, se mai dau cateva clocote.La sfarsit se presara o legatura de patrunjel verde, taiat marunt si se opreste focul.Se serveste cu orez, piure de cartofi, mamaliguta, dupa preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise