Tochitură moldovenească

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Porții: 5
  • Ingrediente:
  • 300 g carne de porc; 100 g șunculiță impănată; 1 rinichi de
  • porc; 200 g ficat de porc; 50 ml oțet; 2 linguri untură; 3 roșii;
  • 2 ardei; 5-6 căței de usturoi; cimbru; boabe de piper; sare;
  • 1 ardei iute; pătrunjel

Mod de preparare

Timp necesar: 50 minute

Preparare:

1. Cu 2-3 ore inainte de preparare, speli rinichiul in mai multe ape și il pui in apă cu oțet, pentru a indepărta mirosul neplăcut.

2. Tai carnea și organele in cuburi, iar șunculița in fașii.

Cureți, speli și toci mărunt ardeii, ceapa și cățeii de usturoi.

3. Călești in untura incinsă carnea, șunculița și organele,

iar cand se inmoaie, adaugi ardeii, roșiile, boabele de piper,cimbru și sare după gust. Torni puțină apă caldă și continui fierberea pană cand scade sosul. Pentru o aromă mai puternică, pui usturoiul in tochitură la sfarșit.

4. Servești tochitura fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat mărunt și felioare de ardei iute, langă un pui de mămăliguță fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise