Tochitura moldoveneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. carne proaspata de porc, taiata bucatele mici,
  • 4 carnati afumati,
  • 150 ml. vin alb,
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti,
  • 150gr. branza sarata de oaie,
  • 3 oua,
  • ulei,
  • cimbru,
  • sare, piper
  • mamaliga : malai, apa, sare.

Mod de preparare

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in care noi ne ocupam de tochitura.

Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca, acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min. Cand s-a rumenit, adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Lasam inca 20-25min.

Intre timp, taiem carnati bucati potrivite, ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnatii. Pastram preparatul la cald.

In alta tigaie facem ouale ochi.

Mamaliga intre timp s-a facut, tochitura-i gata. Se serveste cu gogosari sau castraveti acri si cu ceva vin!

Mod de servire: - punem mamaliga in centrul unei farfurii (platou), deasupra ei punem ouale ochi, iar carnea si carnatii de jur imprejur. Radem branza, mai punem si putin piper si cred ca acum ne putem aseza la masa. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise