Tochitura moldoveneasca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne de porc
  • -2 carnati( de preferat afumati)
  • -ulei
  • -1 pahar cu vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -sare, piper macinat
  • -2 oua
  • -200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)
  • Pentru mamaliga:
  • - malai
  • -apa
  • -sare
  • -putin ulei

Mod de preparare

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.

Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.

Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.

Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise