Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kilogram carne de porc fără os (sau combinată cu carne de pui)
  • 300 grame cârnaţi afumaţi
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 căni de vin alb sec
  • 4 linguri de untură de porc
  • 2 linguri rase boia de ardei dulce
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingură cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat.pentru servire
  • 2 căni de mălai
  • 4 ouă
  • 4 linguri telemea de oaie sau brânză de burduf.

Mod de preparare

Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari.

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.

Topiţi untura într-o cratiţă sau tigaie adâncă groasă în tablă.

Adăugaţi şi rumeniţi carnea.

După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.

Adăugaţi şi sotaţi totul cu usturoi 1-2 minute.

Adăugaţi 2 căni de vin alb sec, una de apă şi foile de dafin.

Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 50 de minute.

Adăugaţi sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.

Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.

În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei) şi 4 ochiuri.

Tochitura se serveşte cu sosul din tigaie, mămăligă, brânză şi ochiuri, alături de murături.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise