Ton cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - un pește de peste un kg
  • - o portocală mare sau două de mărime potrivită
  • - usturoi
  • - busuioc
  • - salvie
  • - coriandru (boabe)
  • - piper (boabe)
  • - pătrunjel verde
  • - mentă verde
  • Pentru sos
  • - o conservă de roșii în bulion
  • - unul sau doi ardei kapia copți (eventual tot din conservă)
  • - un ardei iute (verde sau uscat)
  • - usturoi
  • - pătrunjel verde

Mod de preparare

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice.

Curățați peștele și nu uitați să-i scoateți bronhiile! Dacă uitați, acestea vor da un gust amar și neplăcut mâncării pe care o preparați!

Eu tai tonul și în interior, pentru că este un pește foarte gros și vreau să fiu sigur că se va pătrunde bine.

Dați cu sare peste pește și lăsați-l câteva minute să o absoarbă.

Frecați apoi peștele cu o felie de portocală.

Dați-l la rece și lăsați-l 15-20 de minute acolo.

Curățați feliile de citrice de coajă și tapetați fundul vasului în care veți găti, cu aceste felii.

Coaja păstrați-o, pentru că ne trebuie mai târziu.

Puneți în vas semințele de coriandru, câteva boabe de piper și câțiva căței de usturoi.

Tăiați busuiocul, menta, salvia și amestecați totul cu coaja de portocală mărunțită și cu usturoi.

Cu acest amestec, umpleți peștele și așezați-l în vas.

Eu gătesc în vas de lut, dar puteți găti acest pește în orice vas care rezistă în cuptor.

Adăugați foarte puțină apă și puneți vasul în cuptor.

După aproximavit 30 de minute adăugați puțin vin alb peste pește, în vas. Băgați apoi peștele înapoi în cuptor, dar fără capac, pentru ca să se poată rumeni.

Între timp, treceți la preparearea sosului.

Puneți roșiile din conservă și ardeiul kapia copt într-un vas, adăugați ardeiul iute tocat, sare și piper mărunțit, după gust, puneți două sau trei linguri de ulei de măsline și scădeți totul pe foc, mestecând cu grijă, să nu se lipească de vas. Luați de pe foc, adăugați pătrunjel verde și sosul este gata!

Scoateți peștele din cuptor, adăugați pătrunjel verde și serviți-l cu sosul acesta mirobolant! Vă doresc poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise