Tort Alaska

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingura unt topit
  • 6 linguri de rom
  • 6 linguri sirop
  • 6 linguri cafea neagra tare
  • 50 g ciocolata amaruie taiata marunt
  • 1 cutie de 500g Inghetata de cafea
  • 1 cantitate de bezea
  • conform retetei
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste si devine cremos. Se bat albusurile spuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise