Tort „amandină”

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 7 linguri zahăr(eu am folosit zahăr pudră)
  • un praf de sare
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • 3-4 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • Sirop:
  • 5 linguri zahăr
  • 2 căni şi jumătate de apă
  • o fiolă esenţă de rom
  • Cremă:
  • un pachet de unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri cacao
  • Glazură:
  • două plicuri de glazură de ciocolată din comerţ (eu am folosit unul cu ciocolată neagră si unul cu ciocolată amestec)

Mod de preparare

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la culoare căci se va amărî),iar când s-a topit tot zahărul,se stinge cu grijă cu doua căni şi jumătate de apă.Se lasă pe aragaz până se răceşte şi se topeşte tot zahărul.Se adaugă 3 linguri în pandişpan.Siropul răcit se pune din nou pe foc să fiarbă până se îngroaşă puţin.Când este rece se adaugă romul.Se însiropează blatul cu acesta.

Se va face un blat de pandişpan astfel:se vor separa albuşurile de gălbenuşuri.Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare,după care se adaugă zahărul şi se mixează până la dizolvare.Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul si se adaugă în spuma de albuşuri.Se încorporează în aluat şi trei linguri de sirop(fără rom).Făina se amestecă cu praful de copt,cu cantitatea de cacao şi se adaugă în compoziţia noastră.Coca formată se pune într-o formă de tort tapetată cu făină şi ulei(sau cu hârtie de copt) şi se introduce în cuptorul încins la foc potrivit.

Blatul rece se taie pe jumătate şi se însiropează.

Se prepară crema: untul se lasă să se topească,însă nu de tot.Se lasă la răcit după care se mixează până se obţine o cremă foarte fină.Se adaugă în el treptat zahărul pudră şi se mixează până ce acesta din urmă se topeşte de tot.Se pun şi gălbenuşurile precum şi cacaoa şi se mixează încă câteva minute.Se umple cu crema aceasta blatul de tort şi se lasă in frigider circa 3 ore să se întărească.

Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe plic si se pune peste tort.Se dă iar la rece pentru înca 3 ore.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise