Tort Ani si Marius

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • - 20 oua
  • - 40 linguri zahar
  • - 40 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • Pentru creme:
  • - 2 l frica hopla sau hulala
  • - 250 gr ciocolata neagra
  • - 250 gr ciocolata neagra
  • - 2 plicuri intaritor de frisca
  • - 20 lg de zahar (sau cat doriti crema de dulce).
  • Pentru sirop:
  • - 500 ml apa
  • - 1 fiola esenta vanilie
  • - 10 lg de zahar.
  • Pentru decor:
  • - 500 gr capsuni mari cu codita
  • - 250 gr ciocolata alba
  • - 250 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

In primul rand se fac cele 4 blaturi din 5 oua si se coc fiecare intr-o tava 32 cm, va iesi subtire, dar eu asa am dorit sa le fac.

Pentru fiecare blat: am separat albusul de galbenus, am batut cele 5 albusuri pana acestea au stat pe betele mixerului, am adaugat 1/2 lg praf de copt, apoi am adaugat in ploaie zaharul respectiv 10 linguri, iar la sfarsit am incorporat cu ajutorul telului galbenusurile urmate de cele 10 linguri de faina, daca amestecam cu mixerul blatul se lasa, nu mai era asa de pufos.

Intre timp se prepara cremele:

- se bat cele 2 l de frisca cu cele 2 plicuri de intaritor si cu cele 20 lg de zahar(puteti pune mai mult zahar sau mai putin, depinde de gusturile fiecaruia),Atentie!! Frisca nu se bate foarte tare pentru ca in ea mai trebie sa adaugam si cele 2 feluri de ciocolat.

Se topeste intr-un vas cele 250 gr ciocolata neagra iar in alt vas celelalte 250 gr ciocolata alba. Se imparte frisca in doua jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate cu ciocolata neagra, ciocolata care a fost in prealabil topita si amestecata cu putina frisca batuta pentru a se omogeniza mai bine cu restul de frisca.

Pentru sirop: se pune cele 500 ml apa la fiert impreuna cu cele 15 lg de zahar pana se dizolva complet, apoi se ia de pe foc si se pune fiola de esenta vanilie si se lasa la racit.

Pentru decor: se topeste in microunde ciocolata alba si ciocolata neagra in vase diferite, apoi se ia de codita capsunile si se trec prin ciocolata topita, respectiv 250 gr capsuni prin ciocolata alba si 250 gr capsuni prin ciocolata neagra, capsunile se pun pe hartie de pergament pana se usuca bine ciocolata pe acestea P.S: se poate face ornamente pe capsunile trase in ciocolata neagra dungi albe cu ajutorul unei furculite iar pe cele albe dungi negre, depinde de imaginatia fiecaruia.

Ornarea: se pune primul blat se insiropeaza apoi se pune crema neagra, apoi al doilea blat se pune crema alba si tot asa pana se ajunge la cel de-al patrulea blat cand pe jumatate din el se pune crema neagra si pe cealalta jumatate ciocolata alba, se fac mici pupulete asemeni muntilor, iar pe partea alba se pun capsunile trase in ciocolata neagra, iar pe partea neagra se pun capsunile trase in ciocolata alba.

Este perfect pentru orice aniversare.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise