Tort aniversar

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 12 oua, 2 plicuri praf de copt, 360g faina, 320g zahar.
  • Pt insiropat blaturile: 300ml apa, 250g zahar si 200ml cafea,un plic de ness.
  • Crema:
  • 8 oua, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina maruntita, 600ml frisca, 3 linguri zahar pudra.
  • Pt ornat: 400ml frisca, 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente

Pt un blat:

se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza cu zahar pana se formeaza o spuma tare si zaharul s-a topit.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina cernuta cu praful de copt.Se coace in tava tapetata cu hartie pt copt.

Blaturile le-am taiat in doua si le-am insiropat.

Pt crema:

se pune gelatina cu putina apa la hidratat.

se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.

frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.

se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise