Tort Barbie

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • crema
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina(20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blat

- separam albusurile de gablenus;

- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;

- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;

- amestecam lejer cele doua compozitii;

- cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;

- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;

- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;

- se coace la foc potrivit.

siropul

- se amesteca apa cu zaharul si se fierb

- dupa racire se adauga razatura de lamaie

crema

- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza

- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece ,dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena.Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare

Blatul racit se taie in 3 foi .Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug.Foile desigur trebuie insiropate.Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura.Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular ,fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise