Tort Barbie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru blat 1
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • pentru blat 2
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa
  • 1,5 linguri cacao
  • 175 gr faina
  • 1 praf de copt
  • pentru crema ganache
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata

Mod de preparare

Prepararea cremei

Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se bate cu mixerul pana se ingroasa si isi schimba culoarea.

Preparare primul tort.

Se separa ouale

Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt

Albusurile se bat spuma cu zaharul

Se adauga albusurile peste galbenusuri

Se amesteca pana devine o crema omogena

Se adauga treptat faina amestecand continu

Se adauga cacaoa la fel ca si faina

Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.

Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.

Montare

Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema ganache

Se taie pe diagonala marginile pentru a da forma de fusta si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .

Deasupra de imbraca in pasta marshmallow

Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise