Tort belgian cu migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina,
  • 125 g zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati,
  • 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.

Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.

Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.

Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise