Tort belgian cu migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 125 g unt sau margarina,
  • 125 g zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 125 g samburi de migdale usor prajiti si pisati,
  • 75 g faina, grasime si faina pentru uns forma.

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la treapta doi. Se amesteca untul sau margarina cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma.

Se despart ouale. Galbenusurile se pun in crema, alternativ cu migdalele, amestecand.

Se bat albusurile si o treime din ele se pun, alternativ cu faina, in compozitie.

Se ia o forma de tort plata (24-26 cm), se unge cu grasime si se presara faina. Se toarna compozitia si se da la cuptor 40-45 de minute. Prajitura se serveste calda sau rece, garnisita cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise