Tort Boston Cream cu glazura ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • - 2 1/2 pahare (de apa) faina
  • - 1 1/2 pahare zahar
  • - 3 lingurite praf de copt
  • - 1/ lingurita sare
  • - 1 pahar lapte
  • - 1/2 pahat ulei
  • - 4 oua separate
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • - 3 pahare lapte
  • - 2 lingurite vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 1/4 pahar zahar pudra
  • - 1/3 corn flour sau faina
  • - 1 1/2 lingura unt sau margarina
  • Pentru glazura ganache:
  • - 1 pahar smantana (crema de lapte)
  • - 225 g ciocolata 80%
  • - 2 linguri zahar pudra
  • - 2 linguri lichior

Mod de preparare

Pentru preparare pantespan:

1.Se amesteca faina cu praful copt, zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile separate, putin cite putin uleiul, laptele si la sfarsit vanilia amestecand bine.

2.La mixer, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitia de mai sus amestecand de jos in sus cu o lingura.

3.Impartim compozitia in doua tavi rotunde (diam.25-27cm)tapetate cu hartie de copt.

4.Se coace la 175 grade circa 20 minute. Ca sa fim siguri apasam putin cu degetul, daca revine este gata.

5.Lasam sa se raceasca si taiem cele 2 pantespane asa incat sa obtinem 4 pantespane.

Pentru prepararea cremei:

1.Laptele cu vanilia se fierb la foc foarte mic.

2.Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si corn flour (sau faina) pina obtinem o crema.

3.Adaugam putin cate putin jumatate din laptele in compozitia cu galbenusuri amestecand incontinuu.

4.Icorporam compozitia cu galbenusuri in cratita cu lapte pe foc si amestecam pana se face crema.

5.Tragem de pe foc si adaugam untul. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Pentru prepararea glazurii ganache:

1.Intr-un vas de mica capacitate, punem la foc mic smantana cu lichiorul, adaugam zaharul si ciocolata amestecand pana se omogenizeaza.

2.Lasam sa se raceasca putin.

Pe un platou rotund punem un pantespan peste care adaugam o doza buna de crema iar un pantespan iar crema s.a.m.d pana la ultimul pantespan. Acoperim cu glazura (ganache) "imbracand" si lateralele..

Lasam la frigider 3-4 ore..

Nota:daca vrem putem, sa "stropim" pantespanul cu putin sirop obtinut din 5 linguri de apa, 4 linguri de zahar si sucul de la o lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise