Tort Brad

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt foi:10 oua,250g zahar,250 g faina.
  • Pt crema:700 ml lapte,250g zahar,70g amidon,cacao,600g unt.2 oua.
  • Pt ornat:700g frisca.

Mod de preparare

Bateti albusul cu 80 g zahar si frecati galbenusurile cu zaharul ramas.Amestecati albusul cu crema de galbenusuri si adugati faina.Din compozitia rezultata coaceti 4-5 foi.Puneti 600ml lapte la fiert.Inainte de a da in clocot adaugati zaharul si cacaua.Dizolvati amidonul in laptele ramas,adaugind ouale si amestecind bine.Cind laptele da in clocot,adaugati compozitia dizolvata si lasati sa fiarba.Dati vasul deoparte,lasati-o sa se raceasca,apoi intindeti-o uniform pe fiecare foaie.

Dati la rece cel putin 3 ore si apoi taiati in forma de brad,bucatile scoase se aranjeaza deasupra celorlalte.Ornati cu frisca colorind-o dupa preferinte.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise