Tort bust cu danteluta

Timp pregatire
510 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • Crema ganache:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • vanilie
  • Crema de frisca:
  • 400 gr frisca lichida
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri miere de albine
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar din cele 10 linguri ,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos, la sfarsit uleiul,se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc moderat si se pastreaza doua portii mici pentru a le coace in doua castronele.

Crema ganache:

Se amesteca ciocolata cu frisca si se topeste la microunde sau pe foc fara sa fiarba, se lasa la racit in frigider, apoi se mixeza pana devine o crema si se adauga esenta rom.

Crema de frisca:

Se bate frisca, se pune gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi ca sa se topeasca. In frisca deja batuta se adauga mierea laptele, gelatina, vanilia.

Blatul rece se taie in trei, se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, coaja de lamaie si vanilie, se pune blatul unu in tava in care a fost copt, tapetata cu folie alimentara, se pune crema ganache, blatul doi, crema de frisca si blatul trei. Apoi, se pune la rece sa se intareasca cremele, circa 2 ore, apoi se decupeaza forma bustului. L-am imbracat cu pasta de zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise