Tort Capuccino

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 grame piscoturi
  • 200 grame unt
  • 200 grame ciocolata de menaj rasa
  • 3 pliculete praf de capuccino
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 700 grame crema de branza de vaci
  • 200 grame smantana groasa
  • 100 grame zahar
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 150 ml. apa
  • 500 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:

Se pune untul la topit pe baie de aburi, adaugandu-se 100 grame de ciocolata rasa si piscoturile sfaramate in prealabil cu un robot sau date prin masina de tocat si se mesteca bine. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil, in care s-a pus folie de plastic putin umezita, presandu-se cu o paleta uniform de jur imprejurul sau.

Crema:

Se dizolva gelatina si zaharul pe baie de aburi in 150 ml. apa. Se amesteca crema de branza, smantana, pliculetele de capuccino, 50 de grame de ciocolata rasa si geletina dizolvata, pana se obtine o crema omogena.

Montaj si ornare:

Se pune crema peste blat si se da la frigider pentru cel putin 5 ore.

Se transfera tortul pe un platou si se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta impreuna cu cele 2 pliculete de cafea solubila.Se presara in ploaie restul de ciocolata rasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise