Tort capuccino

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:7 oua,150 gr zahar,120 gr.faina,1 lingura cacao,1 lingura ness
  • Crema:3 galbenusuri,5 plicuri capuccino,200 gr zahar,1 pachet margarina
  • Sirop:400 ml.apa,esenta de rom,200 gr zahar
  • Ornare: frisca

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul apoi galbenusurile.Separat se amesteca faina cu cacao si ness-ul,se adauga in compozitie si se amesteca cu o lingura usor de jos in sus.Se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor la foc mediu.

Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pe aburi pana se ingroasa,se ia de pe foc si se pun pliculetele de capuccino,se freaca margarina si se adauga treptat compozitia cand s-a racit.

Sirop:se amesteca toate ingredientele, se fierbe pana la dizolvarea zaharului,se lasa la racit si se insiropeaza blatul taiat in doua.

Se umple cu crema si se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise