Tort caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10oua
  • 300g zahar
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50ml esenta de rom
  • 50ml esenta de vanilie
  • 150-200 frisca

Mod de preparare

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului cu caramel;

Separat se amesteca 6 oua cu 50g zahar,laptele caldut,vanilia;

Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar,se introduce la cuptor pt 30\'

Blatul:

50g zahar se amesteca cu 4 galbenusuri,se adauga albusurile batute spuma tare,faina amestecata cu cacao,se toarna peste compozitia de caramel coapta;

Se introduce la cuptor pt 30\',se scoate se raceste,se rastoarna cu atentie,pe un platou,se tine in frigider cam 2 ore ,se serveste cu frisca batuta deasupra;

Eu am cernut cacao deasupra;

OBS:reteta am preluat -o din enciclopedia dulciurilor,am testat-o in bucataria mea;

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise