Tort caramel cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt, 1 albus batut,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 6 mere,
  • 150 g zahar,
  • 2 lingurite faina,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 275 ml frisca.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge cu albusul batut blatul de tort pe jumatate copt.

Se pune zeama de lamaie intr-un castron, se adauga putina apa si se inmoaie in ea - pe ambele parti - merele curatate si taiate felii subtiri (ca sa nu-si schimbe culoarea).

Separat, se amesteca zaharul, faina si scortisoara, se dau prin ele feliile de mar scurse bine, se intind apoi, cu o lingura, peste blat si se coace tortul 20 de minute in cuptorul incins.

Se toarna frisca peste tort, se mai da 10 minute la cuptor sa se caramelizeze usor si se serveste cald, cu restul de frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise