Tort caramel cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 blat de tort (diametrul: 21 cm) pe jumatate copt, 1 albus batut,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 6 mere,
  • 150 g zahar,
  • 2 lingurite faina,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 275 ml frisca.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se unge cu albusul batut blatul de tort pe jumatate copt.

Se pune zeama de lamaie intr-un castron, se adauga putina apa si se inmoaie in ea - pe ambele parti - merele curatate si taiate felii subtiri (ca sa nu-si schimbe culoarea).

Separat, se amesteca zaharul, faina si scortisoara, se dau prin ele feliile de mar scurse bine, se intind apoi, cu o lingura, peste blat si se coace tortul 20 de minute in cuptorul incins.

Se toarna frisca peste tort, se mai da 10 minute la cuptor sa se caramelizeze usor si se serveste cald, cu restul de frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise