Tort Ciocolata fara faina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat: 7 oua, 80 g ciocolata neagra, O lingura de supa de cacao, O cana de apa rece, o cana de pesmet alb, 125 g de zahar.
  • pentru glazura: 250 g ciocolata neagra, 80 g de unt, O lingurita mica de cacao, 1/4 cana de apa rece.
  • cuptorul se incalzeste 15 minute inainte(la 200 grade)

Mod de preparare

blatul:Se pregateste o tava ( rotunda) pt. tort unsa cu unt si presarata cu pesmet; intr-o cratita se pune o cana de apa rece cu ciocolata neagra rupta in bucati, zahar si cacao; se pune la foc incet pana se topeste zaharul si bucatile de ciocolata; se ia de pe foc: se lasa la racit; se separa ouale iar galbenusurile se adauga unul cate unul in compozitia de ciocolata;se adauga cana de pesmet;albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugand o lingura de zahar pt. fiecare albus(7);se amesteca cele doua compozitii cu mare grija si se toarna in tava unsa cu unt si presarata cu pesmet; se da la cuptor timp de 35 de minute la temperatura de 170 de grade.

glazura:se pune apa, ciocolata, cacaua la foc mic pana se topeste si devine lichida.se ia de pe foc si se adauga untul,si se toarna peste blatul scos din cuptor. se impunge cu furculita pt. ca glazura sa intre in blatul tortului. daca doriti puteti presara nuca de cocos.(puteti inlocu pesmetul cu nuca macinata)

pofta buna! asteptam comentariile si sugestiile d-voastra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise