Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 10 oua,
  • 250 g de zahar,
  • 5 linguri de apa,
  • 2,5 linguri de ulei,
  • 320 g de faina,
  • 30 g de cacao,
  • Mousse:
  • 1 kg de smantana lichida 32% grasime,
  • 250 ml lapte,
  • 20 g gelatina(2 plicuri hidratate in avans in apa rece),
  • 300 g de ciocolata cuvertura,
  • 340 g de bezea pregatita in avans
  • Sirop: 150 g de zahar, 75 ml apa,

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.

Se bate bine sa faca bezeaua moate(tare), dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, apa si adaugam peste albusuri in bloc. Se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente. Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt(elasticitate), daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Pentru sirop, zaharul si apa se pun pe foc si se fierb pana rezulta un sirop de consistenta lichida la final luam de pe foc si adaugam esenta de rom(portocala/vanilie).

1. Batem frisca la robot

2. Punem laptele pe foc sa fiarba

3. Maruntim ciocolata si adaugam putin laptele fierbinte peste, aceasta se va topi. 4. Hidratam gelatina in apa rece.

5. Luam restul de lapte de pe foc, lasam sa se raceasca un pic, in el am adaugam ciocolata care s-a topit acum adaugam si gelatina hidratata, lasam sa se raceasca putin dupa care dam la frigider bolul.

6. Pregatim bezeaua, batem bine albusurile.

7. Topim zaharul in apa pe foc cel pentru sirop(apa doar cat sa acopere zaharul)

8. Adaugam siropul in bezea si continuam baterea la robot

9.Adaugam amestecul de ciocolata plus lapte in bezea si omogenizam

10. Am taiam 2 straturi din blatul de tort, acestea le-am pus in cerc si am pus in laterala plastic,(fasii pentru a nu se lipi de forma si de a inalta tortul) 11.Punem in interiorul cercului primul blat, peste care adaugam mouse

12. Punem visine peste

13. Iarasi crema un strat

14. Punem alt blat

15. Alt strat de crema si iar visine

16. Vom avea 2 blaturi si trei randuri de crema, la final vine mousse.

17. Nivelam frumos si dam tortul peste noapte la congelator sa se intareasca crema de mousse

18. A doua zi,pregatim martipanul cu care vom imbraca tortul, il intindem cu ajutorul rollerului dupa care il asezam peste tort si trecem la decorarea lui ca in imaginile alaturate, decoram cu floricele, trandafiri, fluturasi din martipan si bombonele argintii.

De asemeni putem desena pe petalele trandafirilor cu marker alimentar(se gaseste la Megaimage, de la Dr.Oetker si este comestibil).

Se da la frigider, se va taia cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise