Tort crema de zahar ars

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema de zahar ars
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta rom
  • 8 linguri zahar
  • Pentru zaharul ars 10 linguri zahar
  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • mirodenii

Mod de preparare

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema.Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile.

Intr-o cratita se pun 10 linguri de zahar si se lasa la foc mic pt a se topi si carameliza.Trebuie sa aveti grija sa nu se arda.Din cand in cand miscati cratita si incercati sa aduceti zaharul topit sip e peretii cratitei. Cand zaharul este topit si peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit.

Cand este pe jumatate coapta adaugati deasupra compozitia de blat si anume:

galbenusurile se bat bine cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga mirodeniile si se incorporeaza faina.

Cand se coace tortul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Se pune deasupra un platou mai mare decat cratita si se rastoarna tortul.Se poate servi simplu sau ornat cu frisca, fructe de sezon ,topping de ciocolata sau de fructe .

Este un tort care se preteaza chiar pentru ocazii mai speciale.

Incercati si va fi o incantare .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise