Tort cu afine si branza de vaci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Aluatul - 2 cesti de faina,
  • 125 g unt rece taiat bucatele,
  • 2 linguri zahar,
  • un galbenus,
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura - 125 g branza de vaci (grasa),
  • 2 linguri zahar tos (fin),
  • un ou batut usor,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 500 g afine,
  • 2 linguri dulceata acrisoara,
  • 2-3 lingurite zeama de lamaie,
  • inca un ou batut usor

Mod de preparare

Se face un aluat fraged, care se inveleste intr-o folie si se lasa la rece 30 de minute. Jumatate se intinde pe fundul si marginile unei forme, restul se taie fasii lungi care se ung cu al doilea ou batut.

Intr-un castron se amesteca bine branza cu zaharul, pana ce devine cremoasa, apoi se introduc ouale unul cate unul si esenta de vanilie.

Se intinde compozitia peste aluat, se pun deasupra afinele si peste ele se toarna cu lingura dulceata amestecata cu zeama de lamaie si incalzita putin. Peste tot se aseaza un grilaj din fasii de aluat (unse cu ou), unindu-se capetele cu marginile tortului.

Se baga la cuptorul incins (180 grade C) si se coace 45 de minute. Se lasa 10 minute sa se raceasca (in forma) si se serveste cald sau rece (eventual cu inghetata).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise