Tort cu alune (musuroi)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linfuri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • o lingurta praf de copt
  • sare
  • o lingura alune macinata
  • Crema:
  • crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece la frigider
  • 3/4 linguri zahar
  • Umplutura:
  • portocale sau banane
  • Sirop:
  • suc de lamaie
  • suc de portocale
  • o lingurita miere
  • esenta vanilie
  • apa
  • Decor:
  • frisca
  • alune

Mod de preparare

Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Se adauga uleiul, galbenusurile, faina si praful de copt si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pun si alunele macinate. Se unge tava cu ulei si se pune compozitia in ea. Se da tava la cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade.

Crema:

Se pune laptele intr-un bol, se adauga crema de vanilie si zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o crema. Adaugi bucatele de portocale sau banane.

Sirop:

Intr-o craticioara, pui apa, o lingurita de miere, sucul de lamaie si portocale si o esenta de vanilie si lasi pe foc pana se ingroasa siropul.

Se taie blatul pe din doua, se pune crema. Siropul se toarna deasupra si se orneaza tortul cu frisca si alune.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise