Tort cu ananas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 4 lingurite apa calda
  • 150g zahar
  • 120g faina
  • 50g fecola
  • 50g cacao amara
  • 1 praf copt
  • crema:
  • 500g mascarpone,200g smanatana
  • sucul unei lamai,250g zahar,9 foi gelatina,400 ml frisca
  • 1 conserva mare de ananas
  • Pt decor:fulgi de cocos,ananas proaspat,bomboane raffaello

Mod de preparare

Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao si praful de copt.

punem in tava unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor la 180 de grade,pt cca 40 min.

pt crema: punem gelatina pt cel putin 10 min la inmuiat in apa rece.

Batem cu mixerul mascarponele cu sucul de lamaie,smantana,zahar si la urma gelatina topita si racita.

Batem frisca.

Ananasul scurs si taiat bucati amestecam cu 200 g de frisca.Restul de frisca pastram pt decor.Amestecam cu grija cel 2 compozitii.taiem blatul in 2,punem prima foaie in tava cu inel,insiropam cu zeama de la compotul de ananas,turnam toata crema,punem a doua foaie,insiropam si lasam la rece cateva ore pana se intareste.

decoram cu frisca ramasa,ananas proaspat,fulgi de cocos tostate si bomboane raffaello,sau...dupa imaginatie si posibilitati!

e foarte racoritor!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise