Tort cu blat de piscoturi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:300g piscoturi,60 ml lichior de cafea
  • Crema:9 foi de gelatina,500g branza de vaci,100g zahar,500g iaurt,100g ciocolata amaruie
  • Ornat:10 piscoturi,50g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pe fundul unui platou de tort se asaza in straturi,jumatate din cantitatea de piscoturi.Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de lichior de cafea.

Gelatina se inmoaie in apa rece 5 minute.Se amesteca branza cu zahar si iaurt -se bate cu telul.Se rade 100g ciocolata amaruie bucatele mai mari.

Se dizolva gelatina la foc moale;se inglobeaza in ea 3 linguri din branza,apoi se adauga totul la restul de branza.Se adauga ciocolata rasa.Jumatate din crema aceasta se asaza peste blatul de piscoturi.Se acopera cu restul de piscoturi si se stropesc cu restul de lichior.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da la frigider tortul 2 ore ptr. a se intari.

Se scoate de la frigider si se sfarama 2 piscoturi deasupra.

Ciocolata -50g- se topeste,iar cele 10 piscoturi se taie jumatati,care se vor plonja cu capatul taiat in ciocolata.Se vor aseza pe suprafata tortului ca ornament.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise