Tort cu branza de vaci si capsuni

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g biscuiti,
  • 125 g unt,
  • 25 g alune prajite (tocate marunt),
  • 600 g branza grasa de vaci,
  • 300 g iaurt,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • 250 g capsuni mai mici,
  • 75 g zahar,
  • un pachet gelatina pentru tort (praf).

Mod de preparare

Se pun biscuitii intr-o punga si se sfarama cu sucitorul cat mai marunt.

Se amesteca cu untul si se aseaza pe fundul unei forme de tort, captusita cu hartie cerata. Deasupra se presara 3/4 din alunele tocate.

Se amesteca bine (eventual cu mixerul) branza de vaci, iaurtul si zeama de lamaie.

Separat, se face un piure din 150 g de capsuni, se adauga zaharul si gelatina, se pune pe foc sa dea cateva clocote si pe urma se incorporeaza in crema de branza. Se pun deoparte cateva capsuni, iar celelalte se taie marunt si se introduc in crema.

Se toarna compozitia in forma (peste stratul de biscuiti cu unt), se baga la frigider si se lasa circa 3 ore. Se garniseste cu restul de capsuni si alune.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise