Tort cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort (din cumparat)
  • Pt crema de caise:
  • 250 g caise din compot
  • 1 iaurt mic cu caise
  • 250 ml frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie si una cu lapte)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Crema:

Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra

pana acesta se topeste.

Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).

Totul se amesteca cu frisca batuta si cu iaurtul.

Punem inelul tavii de tort in jurul primei foi de blat, punem crema peste, apoi din nou blat-crema-blat.

Dam la frigider pt minim -3 ore.

Glazura:

Punem frisca lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubulete si untul.

Luam craticioara de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Amestecam in ea din cand in cand pana se mai raceste, apoi o turnam peste tort, incet incepand din centru.

Dam la frigider inca 1-2 ore si apoi ornam.

L-am ornat cu bucati de caise si bombonele pentru ornat.

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise