Tort cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • zahar
  • unt
  • ciocolata
  • faina
  • capsuni
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana capata aspect cremos.

Se amesteca crema cu untul (untul trebuie frecat tot spuma).

Se adauga ciocolata (topita), faina si, la urma, cele 2 albusuri batute spuma;

Se scoate vanilia, se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace cam 30 de minute la cuptor.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc, se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza cu glazura de ciocolata. La final se orneaza cu capsune proaspete taiate pe jumatate sau chiar intregi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise