Tort cu capsuni si branza de vaci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 50 g unt,
  • 100 g biscuiti,
  • 75 g migdale macinate,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 600 g branza de vaci,
  • 200 g smantana acrisoara,
  • zeama de la o lamaie,
  • 750 g capsuni.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca cu migdalele si biscuitii sfaramati. Se tapeteaza o forma rotunda (cu diametrul de 24 cm si pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se intinde pe fund un strat de biscuiti + migdale + unt, se apasa bine si se pune la rece.

Se-ncinge cuptorul la 150°. Se freaca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce devin spumoase si se incorporeaza branza, smantana si zeama de lamaie. Se intinde crema astfel preparata peste blatul din forma, se coace circa o ora pana ce se rumeneste usor si se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile, se taie in doua si se aseaza peste crema. Peste capsuni se toarna gelatina rosie (se gaseste in comert) amestecata cu putina zeama de capsuni si se lasa sa se intareasca. Se poate orna cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise