Tort cu capsuni si nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 4 oua,
  • 130 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie,
  • unt pentru uns forma,
  • 8 foi de gelatina,
  • 500 g capsuni,
  • 100 g branza de vaci,
  • 3 lingurite zeama de lamaie,
  • 200 g frisca batuta,
  • cateva frunzulite de menta.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g de zahar, iar albusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa. Se incorporeaza, pe rand, in crema de galbenusuri, nuca macinata, coaja rasa de lamaie si albusurile, se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma unsa si se coace circa 30 de minute in cuptorul incins.

Se inmoaie gelatina in apa calduta si se lasa sa se dizolve. Se spala capsunile sub jetul de apa, se indeparteaza coditele si se maruntesc in mixer, dupa ce s-au pus 6 deoparte, pentru ornat. Se amesteca piureul de capsuni cu restul de zahar, branza de vaci, zeama de lamaie si gelatina si la sfarsit se incorporeaza frisca batuta.

Se intinde crema peste blatul copt, se lasa sa se inchege si se garniseste tortul cu jumatati de capsuni si frunzulite de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise