Tort cu ciocolata si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm, copt pe jumatate,
  • 1 albus,
  • 425 ml lapte,
  • 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,
  • 40 g amidon,
  • 50 g zahar,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingura coniac,
  • coaja rasa a unei portocale,
  • 2 galbenusuri batute,
  • 3 albusuri,
  • 5 linguri zahar.

Mod de preparare

Se unge blatul - pe jumatate copt - cu albus.

Se pune pe foc mic laptele impreuna cu ciocolata si se amesteca, pana ce se topeste ciocolata.

Se dizolva amidonul in 3 linguri cu apa rece, se adauga putina ciocolata topita, se amesteca bine si se incorporeaza, batand intruna cu telul, in ciocolata cu lapte din cratita.

Se face focul mai mic, se lasa crema sa se ingroase circa 2-3 minute, amestecand in continuare, si se da deoparte.

# Se incorporeaza zaharul, amestecand pana ce se topeste, apoi esenta de vanilie, coniacul, coaja de portocala si galbenusurile si se lasa putin sa se raceasca.

Se-ncinge cuptorul la 220gr..

Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana ce spuma se-ntareste bine si luceste.

Se intinde crema de ciocolata peste blatul de tort, peste crema se toarna bezeaua si se da totul 15 minute la cuptor, pana ce se rumeneste deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise