Tort cu ciocolata si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 1 blat de tort (din aluat fraged) cu diametrul de 20 cm, copt pe jumatate,
  • 1 albus,
  • 425 ml lapte,
  • 100 g ciocolata amaruie taiata marunt,
  • 40 g amidon,
  • 50 g zahar,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingura coniac,
  • coaja rasa a unei portocale,
  • 2 galbenusuri batute,
  • 3 albusuri,
  • 5 linguri zahar.

Mod de preparare

Se unge blatul - pe jumatate copt - cu albus.

Se pune pe foc mic laptele impreuna cu ciocolata si se amesteca, pana ce se topeste ciocolata.

Se dizolva amidonul in 3 linguri cu apa rece, se adauga putina ciocolata topita, se amesteca bine si se incorporeaza, batand intruna cu telul, in ciocolata cu lapte din cratita.

Se face focul mai mic, se lasa crema sa se ingroase circa 2-3 minute, amestecand in continuare, si se da deoparte.

# Se incorporeaza zaharul, amestecand pana ce se topeste, apoi esenta de vanilie, coniacul, coaja de portocala si galbenusurile si se lasa putin sa se raceasca.

Se-ncinge cuptorul la 220gr..

Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul putin cate putin si se bat in continuare pana ce spuma se-ntareste bine si luceste.

Se intinde crema de ciocolata peste blatul de tort, peste crema se toarna bezeaua si se da totul 15 minute la cuptor, pana ce se rumeneste deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise