Tort cu ciocolata si caramel

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 180g ciocolata neagra, 150g unt, 5 oua, 150g faina, 20g cacao, o jumate lingurita sare si praf de copt, esenta de vanilie, 150g zahar.
  • Crema: 500 ml frisca, 200g ciocolata negra
  • Migdale si caramel

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam ouale pe rand. Separat cernem faina cu cacao, sare si praf de copt si le adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam vanilie sau esenta de migdale. Facem un caramel din 2 linguri de zahar care-l amestecam cu 4-5 linguri de lfrisca lichida. Turanm compozitia in tava, turnam caramelul in rauri peste compozitie si punem la cuptor 20 - 25 minute la foc mediu.

Crema

Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca lichida...o lasam sa stea la rece minim jumate de ora si apoi o batem.

Taiem blatul racit in doua si punem jumate de crema in mijloc si jumate deasupra. razuim un pic de ciocolata peste si punem migdale felii, facem din nou caramel din 3-4 linguri de zahar amestecat cu frisca lichida si turanm in rauri peste.

o bunatate!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise