Tort cu crema caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 24 piscoturi
  • 1 plic ness
  • 4 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de margarina
  • 250 gr frisca

Mod de preparare

4 galbenusuri se freaca cu patru linguri de zahar pina devine o crema spumoasa. Se pune apoi pe bain marie si se amesteca pina crema se ingroasa. Cind este aproape gata crema, se pregateste zaharul caramel. Se topesc 4 linguri de zahar cu un strop de apa pina se caramelizeaza zaharul.

Caramelul se toarna fierbinte in crema de galbenusuri care trebuie sa fie pe bain marie si se amesteca pina cind se incorporeaza caramelul. Sa nu va speriati, caramelul are tendinta sa se adune, dar pe bain marie se desface in crema. Margarina trebuie sa fie putin calda .Adica o topiti putin, dar sa aiba consistenta. Se amesteca cu crema de galbenusuri. Daca se taie crema o reparati cu putin ulei. Respectiv bateti cu mixerul crema si adaugati cite un strop de ulei. Crema se da la rece. Intre timp se pregatesc piscoturile, care se insiropeaza in ness. Piscoturile se aseaza pe doua rinduri in directii diferite(in cruce). Se pune crema pe piscoturi si si se orneaza cu frisca.

E bestial!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise