Tort cu crema de banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de:1 pahar zahar,
  • 1 pahar sifon,
  • 1 si 1/2 pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • o lingura gem,
  • o lingura nuca macinata,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru crema ai nevoie de:2 banane ,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 1/2 cana zahar pudra ,
  • coaja di zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Cum procedezi pentru blat: amesteci bine toate ingredientele,apoi imparti aluatul in doua,pe care le pui separat intr-o forma de tort. Dupa ce s-au copt cele 2 blaturi, le lasi deoparte si pregatesti crema.

Cum procedezi pentru crema:pasezi bananele si le amesteci cu zaharul,coaja si zeama de lamaie si margarina pana obtii o crema. Insiropezi blatul cu un sirop fiert din o cana de apa,1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar, apoi il umpli cu 2/3 din crema. Imbraci tortul cu restul de crema si-l ornezi cu felii de banane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise