Tort cu crema de banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de:1 pahar zahar,
  • 1 pahar sifon,
  • 1 si 1/2 pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • o lingura gem,
  • o lingura nuca macinata,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru crema ai nevoie de:2 banane ,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 1/2 cana zahar pudra ,
  • coaja di zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Cum procedezi pentru blat: amesteci bine toate ingredientele,apoi imparti aluatul in doua,pe care le pui separat intr-o forma de tort. Dupa ce s-au copt cele 2 blaturi, le lasi deoparte si pregatesti crema.

Cum procedezi pentru crema:pasezi bananele si le amesteci cu zaharul,coaja si zeama de lamaie si margarina pana obtii o crema. Insiropezi blatul cu un sirop fiert din o cana de apa,1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar, apoi il umpli cu 2/3 din crema. Imbraci tortul cu restul de crema si-l ornezi cu felii de banane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise