Tort cu crema de cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -12 linguri zahar
  • -12 linguri ulei
  • -14 linguri faina
  • -1 praf de copt dizolvat in apa
  • -1 esenta rom
  • Pentru crema:
  • -1 cana zahar
  • -2 oua intregi
  • -1 pachet unt
  • -50 grame cacao
  • Pentru décor:
  • -frisca
  • -gelatina rosie
  • -fructe(1 clementina)

Mod de preparare

Se separa ouale,albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul.treptat se adauga albusurile,faina,esenta si praful de copt dizolvat.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara,unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se introduce la cuptor 40 minute.

Intre timp se prepara crema de cacao: se bat ouale cu zaharul,dupa care se adauga untul si cacaoa.Se fierb la foc mic pan ace crema se ingroasa.

Se taie blatul de tort in trei felii si se adauga crema intre ele.

La sfarsit se imbraca tortul in frisca, se adauga gelatina deasupra si se decoreaza cu fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise