tort cu crema de cacao

Timp pregatire
69 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blatul 1
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri zahar
  • se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, se adauga treptat galbenusurile, faina si cacaoa. se toarna compozitia obtinuta intr-o tava sau intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina. se coace blatul la foc potrivit aproximativ 30 minute.
  • blatul 2
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 ceasca (de cafea) cu nuca
  • 1 ceasca (de cafea)cu bucatele de ciocolata
  • 1 ceasca de stafide
  • 1 ceasca de visine din compot (sau visinata)
  • se bat albusurile cu zaharul , se incorporeaza pe rand faina, ciocolata maruntita, nuca, visinile fara samburi si stafidele. dupa ce s-a copt primul blat, se scoate pe un support de lemn, se unge forma sau tava si se va coace al doile ablat la foc potrivit pentru vreo 30 minute.
  • crema
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, se adauga cacaoa si laptelesi se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa. se lasa la racit apoi se incorporeaza treptat untul batut spuma si se da la rece iar.
  • glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 3-4 linguri apa fiarta, ulei
  • se amesteca zaharul cu cacaoa, apa fiarta si uleiul pana se obtine o glazura.

Mod de preparare

se asambleaza tortul: se taie blatul 1 in 2 parti pe care le insiropam cu zeama de compot (sau alt sirop preferat). se aseaza pe un platou una din cele 2 parti, desupra jumate din crema; apoi blatul 2 peste care punem crema de cacao ramasa. se continua cu cealalta parte din blatul 1 acoperita in cele din urma cu glazura. se da la frigider cam o ora dupa care se decoreaza dupa preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise