Tort cu crema de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, sare.
  • pentru sirop: 200ml apa, 4-5linguri zahar, 1/2 esenta de migdale.
  • pentru crema: 100ml apa, 150g zahar, 100g ciocolata rasa, 3 linguri cacao, 400g unt.

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile cu un praf de sare,adaugi jumatate din zahar galbenusurile frecate cu restul de zahar si la urma cu restul de zahar si la urma faina, praful de copt. Coci blatul intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Cand s-a racit, tai blatul si-l insiropezi.pui crema intre blaturi.pentru sirop: pui la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri de zahar dupa ce sa fiert si racit adaugi esenta de migdale.

Crema: pui la fiert 100ml apa cu 150g zahar,100g ciocolata rasa de menaj, 3 linguri cacao pana se face un sirop gros, lasi crema la racit si o amesteci cu 400g unt batut spuma. Pui crema pe balt cu spritul. Ornezi tortul dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise