Tort cu crema de lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
  • Pentru crema: 2 lamai, 275 grame zahar, 1 ou, 500 grame frisca indulcita, 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa cele 8 oua si se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina si praful de copt. Se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor aproximativ 1/2 ora. Intre timp faceti crema astfel: stoarceti cele 2 lamai si radeti coaja.

Peste zeama obtinuta se mai adauga apa pana se face un total de 250 ml suc, dupa care puneti intr-un vas neaderent sucul impreuna cu zaharul, oul si coaja de lamaie si puneti la foc mic, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a legat si a devenit sticloasa se ia de pe foc si se da la racit. Cand s-a racit se adauga frisca si gelatina inmuiata si se lasa la rece.

Blatul se taie in 2 sau 3 bucati, dupa preferinta, si se umple cu crema obtinuta. Tortul se poate orna cu aceeasi crema sau cu frisca si cu fructe confiate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise