Tort cu crema de lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, un praf de copt
  • Pentru crema: 2 lamai, 275 grame zahar, 1 ou, 500 grame frisca indulcita, 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa cele 8 oua si se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina si praful de copt. Se pune intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor aproximativ 1/2 ora. Intre timp faceti crema astfel: stoarceti cele 2 lamai si radeti coaja.

Peste zeama obtinuta se mai adauga apa pana se face un total de 250 ml suc, dupa care puneti intr-un vas neaderent sucul impreuna cu zaharul, oul si coaja de lamaie si puneti la foc mic, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a legat si a devenit sticloasa se ia de pe foc si se da la racit. Cand s-a racit se adauga frisca si gelatina inmuiata si se lasa la rece.

Blatul se taie in 2 sau 3 bucati, dupa preferinta, si se umple cu crema obtinuta. Tortul se poate orna cu aceeasi crema sau cu frisca si cu fructe confiate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise