Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida 35%grasime
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500ml frisca lichida 35%
  • 1 plic intaritor frisca
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom
  • lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se taie in 3 foi.

Crema:

Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat

aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .

Pregatim siropul si il lasam la racit.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.

Asamblare:

Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise