tort cu crema de sampanie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un blat de pandispan taiat in 3
  • 3-4 linguri dulceata de zmeura sau fructe de padure
  • pt crema:
  • 12 grame gelatina( 6foi)
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 ml sampanie
  • 1 lamaie(sucul si coaja)
  • 400 ml frisca.

Mod de preparare

crema:

punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar pana se fac crema,adaugam sampania,sucul si coaja de lamaie,apoi gelatina topita la baie marina.dam la rece 10 minute si intre timp batem albusurile spuma si le amestecam cu 300 ml frisca batuta bine.Incorporam apoi in crema de sampanie(daca sampania s-a intarit prea tare,bateti un pic cu mixerul la viteza mica)

Punem prima foaie de blat in tava cu inel,ungem cu dulceata un pic incalzita,punem a doua foaie pe care o insiropam foarte putin(daca blatul e din comert si e foarte subtire),punem toata crema si ultima foaie de blat.insiropam,acoperim cu folie transparenta si lasam la rece pana se intareste(eu am lasat pana a doua zi).

Scoatem cu grija inelul si ornam cu frisca ramasa,fructe de padure(congelate am avut eu) si ciocolata alba.

Crema e dementila,credeti-ma!!!

Dupa o reteta de Laura Sava.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise