tort cu crema de sampanie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un blat de pandispan taiat in 3
  • 3-4 linguri dulceata de zmeura sau fructe de padure
  • pt crema:
  • 12 grame gelatina( 6foi)
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 ml sampanie
  • 1 lamaie(sucul si coaja)
  • 400 ml frisca.

Mod de preparare

crema:

punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar pana se fac crema,adaugam sampania,sucul si coaja de lamaie,apoi gelatina topita la baie marina.dam la rece 10 minute si intre timp batem albusurile spuma si le amestecam cu 300 ml frisca batuta bine.Incorporam apoi in crema de sampanie(daca sampania s-a intarit prea tare,bateti un pic cu mixerul la viteza mica)

Punem prima foaie de blat in tava cu inel,ungem cu dulceata un pic incalzita,punem a doua foaie pe care o insiropam foarte putin(daca blatul e din comert si e foarte subtire),punem toata crema si ultima foaie de blat.insiropam,acoperim cu folie transparenta si lasam la rece pana se intareste(eu am lasat pana a doua zi).

Scoatem cu grija inelul si ornam cu frisca ramasa,fructe de padure(congelate am avut eu) si ciocolata alba.

Crema e dementila,credeti-ma!!!

Dupa o reteta de Laura Sava.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise