Tort cu crema de vanilie si mure.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tarta(Carrefour).
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr Oetker.
  • 200 ml lapte pentru plicul de crema.
  • 200 ml frica lichida Hulala.
  • 5 linguri de zahar(cine doreste mai dulce pune mai mult).
  • 1 lingurita ness.
  • 50 ml apa.
  • 1 plic Bourbon-vanille Aroma- Dr.Oetker.
  • 50 gr amaretto sau 50 gr lichior de cafea.

Mod de preparare

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca aceasta tarta merge servita rece.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise