Tort cu crema de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 150 g zahar, 30 g cacao, 30 g amidon, 100 g faina, 40 g zahar.
  • Crema: 120 g zahar, 60 ml vin alb, 3 galbenuse, 5 foi gelatina, 250 ml smantana, 2-3 fructe de maracuja.

Mod de preparare

Se amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele usor in albusele batute, se adauga faina, amidonul si praful de copt. Se coace tortul la foc potrivit. Se lasa apoi sa se raceasca bine si se taie in doua.

Fructele de maracuja se piseaza si se amesteca cu 60 ml apa si zaharul si se fierb. Se iau la o parte de pe foc si se amesteca cu vinul si galbenusele. Se pune gelatina la muiat si apoi se incorporeaza in crema. Se lasa 30 min sa se lege. Se bate smantana si 1/2 se amesteca usor cu crema. Se pune compozitia intre blaturile de tort iar deasupra se decoreaza cu frisca oprita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise