Tort cu crema de zahar ars

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet tort (blat) ;
  • 1pahar zahar ;
  • 2 pahare zahar ;
  • 1 lingura unt ;
  • vanilie ; (optionat)

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu jumatate de pahar de zahar, pana se ingroasa ca smantana . Cealalta jumatate de pahar de zahar se arde pana incepe sa faca spuma si imediat se amestecacu crema rezultata din lapte si zahar .Se se freaca bine si dupa ce s-a racit putin se adauga o lingura cu varf de unt .Se adauga vanilie (optional)

Celalalt pahar de zahar se arde, pana cand ia forma lichida (se face sirop) si se insiropeaza blatul (masurat) . Se umplu foile de tort cu aceasta crema si se garniseste cu cea de zahar ars . (sau alte ornamente)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise