Tort cu crema de zahar ars

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet tort (blat) ;
  • 1pahar zahar ;
  • 2 pahare zahar ;
  • 1 lingura unt ;
  • vanilie ; (optionat)

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu jumatate de pahar de zahar, pana se ingroasa ca smantana . Cealalta jumatate de pahar de zahar se arde pana incepe sa faca spuma si imediat se amestecacu crema rezultata din lapte si zahar .Se se freaca bine si dupa ce s-a racit putin se adauga o lingura cu varf de unt .Se adauga vanilie (optional)

Celalalt pahar de zahar se arde, pana cand ia forma lichida (se face sirop) si se insiropeaza blatul (masurat) . Se umplu foile de tort cu aceasta crema si se garniseste cu cea de zahar ars . (sau alte ornamente)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise